Bemutatkozás
Nekünk Tállyán van a Hegyalja szívcsakrája. A község nevét adó vár ugyan romjaiban alussza évszázados álmát, de a településen, amely a XVIII.-XIX. században a legnépesebb mezővárosa volt Zemplén vármegyének mindig történik valami izgalmas.
Ezt az izgalmat keresve alapítottuk meg mi is borászatunkat, amely ugyan egy kis családi vállalkozás, de nagy terveket dédelget.
Mindenkihez el akarjuk juttatni a tállyai bor ízét, a tállyai hangulatot úgy, hogy borainkat a hagyományos borkészítés szabályait követve modern technológiával ötvözve állítjuk elő. Minőség és hagyományok, ez a mottónk, és aki már kóstolta termékeinket, egyet is ért velünk.
Folyamatosan azon vagyunk, hogy valami újat találjunk ki, ennek köszönhetően került kínálatunkba kiváló minőségű pezsgőnk és furmint szőlő pálinkánk is.
Ismerjék meg Önök is!
.
Pincészet
Ha Tállyát röntgen géppel néznénk, biztosan nem értenénk, hogy nem süllyedt el a község a rengeteg pincébe, alagútba, amit az évszázadok alatt a vulkáni talajba vájtak őseink.
A tufa kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, jól formálható, ennek is köszönhető, hogy nagyon sokan alakították ki benne pincészetüket.
Mi hagyományos tölgyfa hordók mellett a mai kor igényeit figyelembe véve krómacél tartályokban is érleljük borainkat.
Szőlészet
Ültetvényeink a Tokaj-hegyaljai világörökség részét képező Tállya község határában helyezkednek el. A Kővágó és Ötvenhold dűlőkben középmagas kordonos művelésben furmint és hárslevelű szőlő fajták találhatóak.
A Kővágó dűlőt már az 1300-as években is említik. Alapkőzete riolit, nagyon köves, vörös színű, agyagos a talaja, ez kiváló az itt termelt Furmint karakterének.
Az Ötvenhold dűlő nyugati fekvésű néhány helyen 5% lejtésű, erősen köves terület, talaja agyagos vályogtalaj.